Lundsgaard Løbet

Med Lundsgaard Løbet 2016 tilbød ejerne af Lundsgaard Gods lokale borgere og familier en kulturel helhedsoplevelse i naturskønne rammer. Motion for alle, sundhed og glæde var fokus for begivenheden, der også skulle knytte herregård og lokalbefolkning tættere sammen.

På Lundsgaard Gods i Kerteminde er det tomme avlsanlæg fra 1880’erne genopstået som Kulturhus Anexet med støtte fra Realdania i regi Fremtidens Herregård. Kulturhuset åbnede i juni 2015, og på herregården har man siden arbejdet på at blive lokalsamfundets kulturelle dynamo. Med motionsløbet – Lundsgaard Løbet - skulle lokalbefolkningen for alvor have øjnene op for herregårdens mange kvaliteter og oplevelsesmuligheder.

Godset ligger ved havet i naturskønne omgivelser, som egner sig til en helhedsoplevelse med fokus på motion og sundhed. Med Lundsgaard Løbet ville ejerne derfor skabe nye muligheder for, at lokale borgere og familier kunne motionere sammen. Målet var at skabe glæde gennem motion, og de fysiske udfordringer var derfor overkommelige for alle aldersgrupper.

Lundsgaard Løbet fandt sted den 29. maj og gav mulighed for løb af forskellig længde, ligesom det var muligt at gå ruterne med en klapvogn eller i selskab med bedsteforældre. I Anexets gårdrum var fælles opvarmning og aktiviteter for børn. Efter løbet var fokus på tilberedning af velsmagende, sund mad og fællesspisning, og lokale fødevareproducenter var repræsenteret med boder i gårdanlægget og Anexets lokaler.

Lundsgaard Løbet har bragt godsets kultur- og bygningsarv bragt i spil overfor nye målgrupper. Målet var også at styrke lokalsamfundet gennem samarbejder med lokale idrætsforeninger, frivillige kræfter samt lokale fødevareproducenter. Lundsgaard Gods har samarbejdet med Kerteminde Fodboldklub og Kerteminde Triatlon Klub samt Frivilligforeningen Turismens Venner og Soroptimisterne i Kerteminde om arrangementet.